Lu et approuvé...
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Kroongetuige : Over de grote gebeurtenissen tijdens mijn koningschap
Relié / 272 pages / édition de 2001
langue(s) : néerlandais
éditeur : Lannoo
ISBN : 9020943782
EAN : 9789020943788
dimensions : 235 (h) x 160 (l) x 28 (ép) mm
poids : 560 grammes
DISPONIBLE
très bon état
8,95 EUR
référence : 1008649
Tous les prix incluent la TVA
De publicatie van dit boek van koning Leopold in vormt op zichzelf een historische gebeurtenis. Voor het eerst verschijnt immers een werk dat in de eerste persoon door een van onze vorsten werd geschreven.

Op de eerste plaats beantwoordt deze uitgave aan de uitdrukkelijke wil van zijn auteur.

Koning Leopold schreef deze tekst bij het begin van de jaren tachtig. Kort voor zijn overlijden vertrouwde hij aan zijn echtgenote prinses Lilian de opdracht toe 'te gepasten tijde' te zorgen voor de publicatie ervan.

Het jaar waarin de honderdste verjaardag van de geboorte van koning Leopold m wordt herdacht, leek de prinses een geschikte gelegenheid om de gedane belofte na te komen.

Nadat koning Leopold in 1950 was teruggetreden, was hij helemaal vrij en genoot hij van een eenvoudig en gelukkig gezinsleven. Nooit verbrak hij het stilzwijgen dat hij zichzelf had opgelegd. Zijn ambteloos leven stelde hem in de mogelijkheid om zich onder meer over te geven aan zijn grote liefde: het reizen. Leopold m was immers méér dan een man van de daad. Hij was dol op ontdekkingsreizen en hield van open ruimten. De wetenschappelijke expedities die hij vanaf 1952 ondernam, stelden hem in staat zijn dromen te beleven.

Tot in zijn levensavond is hij bijzonder sereen gebleven.
Hij was evenwel van oordeel dat hij ooit eens moest zeggen wat hij op het hart had omtrent enkele opmerkelijke gebeurtenissen tijdens zijn regering.

De talrijke publicaties over die dramatische jaren die op de markt kwamen en de overzichten van de geschiedenis van België tussen 1940 en 1950 die de media uitzonden, deden bij hem het plan rijpen om, met de nodige afstand die door de jaren was ontstaan, zelf de pen ter hand te nemen om 'zijn' waarheid neer te [...]
d'autres ouvrages de Léopold III
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: