livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Museum Mayer Van den Bergh, Antwerpen (Musea Nostra)
Broché / 128 pages / édition de 1992
langue(s) : néerlandais
collection : Musea Nostra
numéro : 26
dimensions : 280 (h) x 210 (l) x 11 (ép) mm
poids : 685 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Het Antwerpse Museum Mayer van den Bergh mag zich beroemen op een steeds stijgend aantal bezoekers. Een nieuw boek over dat museum kon dan ook niet langer uitblijven. Ten gevolge van de fotografische en druktechnische mogelijkheden waarover men vandaag beschikt, stellen museumbezoekers en kunstliefhebbers steeds hogere eisen aan museumpublikaties. De prachtige reeks ‘Musea Nostra’, waarin nu ook een deel verschijnt dat aan het Museum Mayer van den Bergh is gewijd, beantwoordt ongetwijfeld aan die eisen.

Voor de bezoeker kan deze publikatie zowel een kennismaking als een aandenken zijn. Uit de uitzonderlijk rijke museumcollectie moest noodgedwongen een keuze gemaakt worden. Dat betekent dat vele, vaak belangrijke kunstwerken niet afge-beeld of besproken kunnen worden. De geïnteresseerde bezoeker kan daarvoor bij andere museumpublikaties terecht. In het bijzonder wil ik hier verwijzen naar de wetenschappelijke catalogi van schilderkunst en beeldhouwkunst door J. De Coo. De geschiedenis van het museum en de verzameling komt uitvoerig aan bod in een boek van dezelfde auteur. Zonder het werk van mijn voorganger had deze nieuwe publikatie trouwens nooit het licht kunnen zien.

Dit boek is geen vervanging van wat reeds bestaat. Het richt zich enkel tot een ander publiek. Evenmin zijn de prachtige illustraties een vervanging van een bezoek aan het museum. Afbeeldingen worden bekeken, kunstwerken worden ervaren. Musea bestaan voor hen die dit onderscheid maken. Aan hen, en aan al degenen die mij die ervaring hebben bijgebracht, is dit boek opgedragen.
d'autres ouvrages de Hans Nieuwdorp
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: