livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Geschiedenis van Sint-Genesius-Rode
Broché / 766 pages / édition de 1982
langue(s) : néerlandais
dimensions : 244 (h) x 170 (l) x 42 (ép) mm
poids : 1640 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Het onvolprezen boek „Geschiedenis van Sint-Genesius-Rode" door Constant Theys afgewerkt in 1959, is na al die járen aan herziening, bijwerking en aanvulling toe.

Het gemeentebestuur heeft twee jonge Rodenaren, de heer Fernand Van-hemelryck, Doctor in de Geschiedenis, Professor aan de Universitaire Faculteiten Sint-Aloysius te Brussel, en de heer Urbaan De Becker, B.R.T.-radiojournalist en publicist, opdracht gegeven deze taak te vervullen. Zij hebben met geestdrift en bekwaamheid het werk aangepakt en wij wensen hen geluk met de vrucht van hun arbeid: dit prachtige boek, dat iedere Rodenaar graag zal willen bezitten.

Deze tweede uitgave van de geschiedenis van onze gemeente is een dubbele hulde aan de pionier Constant Theys.

Het is een erkenning van de blijvende waarde van zijn geschiedkundig werk, waarvan een tweede editie tenvolle gewettigd en aangewezen is.

Maar er is meer. Als stichter en voorzitter van het Davidsfonds drukte Constant Theys op het gemeenschapsleven van Rode een onuitwisbare stempel van liefde en belangstelling voor alles „wat des geestes" is. Dat men nu, in het Rode van 1982, twee auteurs vindt, kinderen van onze eigen gemeenschap, bekwaam om Constant Theys' wetenschappelijk werk met brio voort te zetten, is een schitterend bewijs dat zijn mateloze inspanningen voor Rode's culturele ontvoogding, niet vruchteloos zijn geweest.

Zo is deze nieuwe uitgave van onze dorpsgeschiedenis niet alleen het relaas van ons Vlaams verleden, het is de bevestiging van ons onvervreemdbaar Vlaams heden, dat een waarborg is voor onze volwaardige Vlaamse toekomst.
d'autres ouvrages de Fernand Vanhemelryck
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: