livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Kortrijk 1302 : De iconografie van de Guldensporenslag
Broché / 92 pages / édition de 2002
langue(s) : néerlandais
éditeur : Kortrijk
numéro : 49
dimensions : 240 (h) x 170 (l) x 9 (ép) mm
poids : 312 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Over de Guldensporenslag is al heel wat geschreven.

Onder de vele auteurs die dit bekende wapenfeit bestudeerd hebben, zijn er tussen 1834 en april 2002 24 schrijvers, die in hun studies samen 108 plattegronden, schetsen en topografische kaarten hebben nagelaten.

Deze documenten verraden vaak een gebrekkige terreinskennis, zijn niet zelden van anderen afgekeken of vertonen fouten en tegenstrijdigheden. Niet zelden bevatten ze elementen, die in 1302 nog niet eens bestonden.

Anderen geven standpunten en gegevens, die bij gebrek aan archeologisch bodemonderzoek verwaarloosd werden en onopgemerkt bleven, hoewel de auteurs het bij het juiste eind hadden.

De meeste van deze publicaties zijn bovendien moeilijk of niet meer te vinden; in onze monografie hebben wij als bijdrage aan de vieringen rond 1302-2002 alle plattegronden bij elkaar gebracht, de voornaamste afgedrukt om de daarop voorkomende gegevens met elkaar te vergelijken.

Het resultaat is een kritisch werkinstrument, nodig voor verder onderzoek; we stellen het om die reden graag ter beschikking van vorsers en andere belangstellenden.
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: