livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
Ooike in woord en beeld
Broché / 128 pages / édition de 1978
langue(s) : néerlandais
dimensions : 145 (h) x 224 (l) x 8 (ép) mm
poids : 222 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Vele van onze gemeenten van vóór de fusies klimmen op lot de jaren 1000 ongeveer of nog wat vroeger. Dat bijna duizendjarig bestaan heeft ervoor gezorgd, dat de autochtone bevolking een traditie heeft meegekregen, waar ze fier mag op zijn en die haar doet verschillen van gelijk welke andere gemeente. Wie van Ooike is, is van Ooike en verschilt fundamentcel van iemand van de andere dorpen, al lagen ze er dan ook vlak bij.

De traditie heeft vaste kernen gemaakt en heeft het leven bepaald door dopen, huwelijken en overlij-dens, rituelen die de meest markante menselijke gebeurtenissen zijn. Daarna waren toonaangevend de beroepen. Strodekkers, hoefsmeden, thuiswevers en zo zouden er nog verschillende ambachten kunnen genoemd worden, zijn verdwenen. De landbouwers verminderen jammer genoeg in aantal. De kerk, de hoeven, de kastelen, het landschap, de zeden, de gebruiken en de mensen, die dat allemaal in zich hebben opgenomen, het is onze plicht dit alles te vrijwaren en te beschermen. Graag wordt hulde gebracht aan de laatste burgemeester, de heer MAURICE VINDEVOGEL, lid van de Raad van Beheer van de Regionale Vereniging voor Vreemdelingenverkeer «Oudenaarde en de Scheldevallei», vzw, die onafgebroken 18 jaar burgemeester is geweest.

Onze waardering gaat ook naar de auteur ALBERT DE LONGIE, ere-hoofdonderwijzer, die met zijn kennis en kundige pen dit bock voortreffelijk heeft samengesteld.

Het is onze innige wens, dat elke rasechte Ooikenaar zich bij deze uitgave direct betrokken zal voelen. Van hel succes zijn wc ten volle overtuigd!
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: