livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
De Haven van Antwerpen in oude prentkaarten
Broché / 156 pages / édition de 1978
langue(s) : néerlandais
dimensions : 145 (h) x 205 (l) x 12 (ép) mm
poids : 298 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
Zoals reeds aangekondigd bij het verschijnen van het eerste deel van „Antwerpen in oude prentkaarten", in het voorwoord door Prof. Dr. K.C. Peeters, ere-stads-secretaris, handelt het tweede deel bijna uitsluitend over de haven van Antwerpen. Deze prentkaarten geven ons een inzicht in de arbeid en het leven in de haven van vóór 1914, een toestand die gedeeltelijk is blijven voortbestaan tot het uitbreken van de tweede wereldoorlog.

Bijna elke Antwerpenaar, er geboren of ingeweken, had iets met de haven te maken. Ik heb de haven goed gekend tussen de beide oorlogen. Ik had een job bij een Amerikaanse rederij, het in- en uitklaren van schepen, vertollingen en expedities. Alle documenten en geschriften moesten toen nog in het Frans ingevuld worden. Mijn vader was lid van de Oude Buildragers-natie, een graannatie met een zestigtal werkende leden, beter gekend als „'t Oud Builhuis" waarvan de oprichting teruggaat tot het begin van de vijftiende Wellicht was de hang naar de haven het gevolg van hetgeen vader ons erover vertelde of was het misschien de reuk van de haven die 's avonds nog in zijn kleding hing, die ons had aangespoord deze richting te kiezen.

De haven heeft nu een metamorfose ondergaan, het werk en verkeer is er anders geworden, het is nu gemechaniseerd. Het stemmige beeld van vervoer met de platte natiewagens is verdwenen, men ziet er niet meer onze beroemde zware natiepaarden. Wie eenmaal aan de haven zijn brood verdiende kan dit leven nooit vergeten. Nu hebben de roei- en zeüboten de plaats moeten ruimen voor moderne motorboten. Dit jachtige leven begon reeds op de rede te Vlissingen waar van loods moest veranderd worden. De rivier-loods zal aan de kapitein de nodige aanduidingen geven welke hem toelaten de Schelde veilig op te varen. De rede van Antwerpen was toen in drie afzonderlijke delen gescheiden. De rede voor Austruweel, door vakmensen beter gekend als „achter den hoek", bood een [...]
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: