livres. lus. approuvés.
Bienvenue chez Bibliomania, le spécialiste en ligne du livre de seconde main
FR  •  NL
Panier
0
T'Serclaes : Een Brusselse familie
Broché / 80 pages / édition de 1987
langue(s) : néerlandais
éditeur : KredietBank
dimensions : 240 (h) x 155 (l) x 9 (ép) mm
poids : 271 grammes
Cet ouvrage n'est
pas disponible
actuellement sur
Bibliomania
...mais il peut être à vous dans une autre langue
Broché, KredietBank, 1987
Tweehonderd jaar geleden werd bij verbouwingswerken in de Stormstraat een - inmiddels spijtig genoeg verdwenen - arduinsteen gevonden met de volgende inscriptie: «S.P.Q.B. Everhardo T'Serclaes Vict. Patr. Liberat. Qui IX Kald. Nov. MCCCLVI huc noctu...».

Op 24 oktober 1356 bevrijdde Everaard T'Serclaes, later meermaals Schepen van Brussel, het vaderlandse grondgebied, nadat hij langs het Warmoesbroek (nu Broekstraat) Brussel was binnengetrokken tot op de Grote Markt.

Een jaar later herstelde de Vrede van Aat de onafhankelijkheid van Brabant.

Op Witte Donderdag 1388 werd Everaard T'Serclaes in Vlezenbeek het slachtoffer van een moordaanslag; hij zou vijf dagen later aan zijn zware verwondingen bezwijken.

Voor Everaard T'Serclaes werd in 1899 op de Grote Markt een monument opgericht. Hij blijft voortleven in de Brusselse volksgeest.
In 1982 besliste de Kredietbank aan de Warmoesberg, op de historische grond tegenover de Stormstraat en de Broekstraat, een modern kantoorcomplex te laten bouwen en gaf het, zeer toepasselijk de naam T'Serclaes.

Dit gebouw werd op 1 mei 1986 in gebruik genomen door, onder meer, commercieel en administratief ondersteunende diensten van Zetel Brussel.

Deze brochure bieden wij u graag aan ter gelegenheid van de plechtige opening van het T'Serclaes-gebouw. Dit werkje brengt, voor de eerste maal, verspreide informatie bijeen over de merkwaardige familie T'Serclaes, waaronder Everaard T'Serclaes, de bevrijder van Brussel, de geliefde stad, waar de KB thuis is.
d'autres ouvrages de André Monteyne
rechercher des articles similaires par catégorie
rechercher des articles similaires par thème: